Náplň: Tabulka kvalitní čokolády (70% a více) Šlehačka (33%) Špetka soli Formičky (třeba košíčky) Listové těsto vyválíme na cca 2 - 3mm. Potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme cukrem, skořicí (té víc) a nastrouháme kůru z pomeranče. Takto ochucené těsto smotáme do válečku náplní dovnitř. Nakrájím na cca 1 – 2 cm tlusté plátky. A ty jednotlivě rozválíme podle velikosti formiček. (Já použila košíčky, z horní strany na vytvarování, ne na plnění těsta jako při normálních košíccích.) Formičky svrchu pomažeme rozpuštěným máslem. Jednotlivé rozválené plátky položíme a přimáčkneme na formičku. Pomažeme rozmíchaným vejcem. Pečeme při cca 180°C zhruba 10 minut. Formičky z těstových košíčků vyndáme a rozložíme. V parní lázni si rozpustíme čokoládu. Přilijeme smetanu. Můžeme přidat i trochu pomerančové kůry a skořice. Rozpuštěnou čokoládou plníme košíčky. Ozdobit je můžeme ovocem a šlehačkou.