Do mísy nasypte prosátou mouku a udělejte do ní důlek, přidejte rozdrobené droždí. Zalijte trochou vlažného mléka a přidejte lžičku cukru. Nechte vzejít kvásek, pak přidejte cukr, rozehřáté máslo, žloutky, sůl a podle potřeby přidávejte mléko, vypracujte vláčné těsto. Povrch posypte moukou, přikryjte utěrkou a nechte kynout. Vykynuté těsto dejte na pomoučený vál a rozválejte na placku, potřete ořechovou náplní, opatrně zaviňte, přendejte na vymazaný nebo papírem vyložený plech a nechte ještě chvíli kynout. Pak potřete bílkem a pomalu pečte (asi 30 minut na 170°C). Vychladlý závin polijte čokoládovou polevou a nechte ji ztuhnout, pak krájejte na řezy. Náplň: Žloutky utřete s oběma cukry do pěny, přidejte ořechy, citronovou šťávu a vmíchejte do sněhu ušlehaného z bílků. Poleva: Do kastrolku rozlámejte čokoládu, přidejte máslo, mléko a krátce povařte ve vodní lázni.