U 2 vajec oddělíme bílky od žloutků a žloutky dáme stranou. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Postupně přisypeme sůl, vanilkový cukr a 150g cukru. Přidáme citronovou šťávu. Do husté pěny vmícháme mleté mandle. Hmotu rozetřeme do dortové formy (prům.26cm) lehce vymazané tukem a pečeme v mírně vyhřáté troubě zhruba 40 minut. Korpus necháme ve formě vychladnout, potom ho opatrně (nejlépe nožem) uvolníme a přeložíme na tác. Meruňky necháme okapat. Nasekáme hořkou čokoládu a rozpustíme v horké vodní lázni. Korpus potřeme rozpuštěnou čokoládou a rozložíme na ni meruňky. Kolem korpusu znovu upevníme okraj dortové formy. Želatinu namočíme. Mléčnou čokoládu nasekáme a také rozpustíme ve vodní lázni. U zbylých vajec oddělíme bílky od žloutků, bílky i smetanu vyšleháme dotuha. Všechny žloutky se zbytkem cukru vyšleháme do pěny. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a rozmícháme v likéru. Do sněhu zašleháme nejdřív želatinu a pak vlažnou čokoládu. Sníh spojíme se smetanou. 4 lžíce čokoládové pěny odložíme stranou, zbylý krém dáme na 15 minut do chladu. Hned jak začne tuhnout, ho natřeme na korpus. Zakysanou smetanu vyšleháme, nabíráme lžící a rozetřeme na dort, malou lžičkou (namočenou do studené vody) a uděláme na krému ozdobné vlny. Dort dáme asi na 2 hodiny do chladu. Mezitím orestujeme na suché pánvi mandlové lupínky. Vychladlý dort opatrně uvolníme z formy (nožem). Okraj potřeme zbytkem čokoládové pěny a posypeme mandlemi. Dáme ještě na další 3 hodiny do chladu.