Z mouky s práškem do pečiva, másla, krystalového cukru a vejce, rychle vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a dáme na 30 minut chladit. Oloupaná jablka bez jádřince nakrájíme na čtvrtiny, každou čtvrtku 3x podélně mírně nařízneme a pokapeme citronovou šťávou. Těsto rozválíme a dáme do dortové formy vyložené pečícím papírem, hustě poklademe nakrájenými jablky. Z pudinku, šťávy, vína, krupicového i vanilkového cukru, uvaříme podle návodu na obalu pudink a ten rozetřeme na jabka. Pečeme asi 60 minut na 175°C. Pak vyndáme z formy a necháme přes noc vychladnout na mřížce. Šlehačku ušleháme se ztužovačem, vanilkovým cukrem a dort šlehačkou pokryjeme - neuhlazujeme! Vaječný likér nalijme do sáčku na mražení potravin, ustřihneme malý růžek a šlehačku pokapeme tenkými pramínky likéru. Krátce před podáváním dortu nakrájíme na plátky umyté neoloupané jablko i s jádřincem, pokapeme citronem a rozložíme na dort.