Omyté kosti s masem, očištěnou zeleninu a natě dáme do hrnce; zalijeme 2,5 l studené vody, přidáme koření a sůl. Přivedeme k varu a 2 hodiny vaříme při mírné teplotě (po 30 minutách vyndáme uvařenou zeleninu a dáme ji stranou). Pak vývar přecedíme, rozdrobíme do něj kostku nebo kalíšek bujonu a krátce povaříme. Maso obereme, spolu se zeleninou nakrájíme (zeleninu ozdobně) a dáme do vývaru. Mléko zahřejeme, za stálého míchání do něj přisypeme krupici a při mírné teplotě vaříme 8 minut. Přidáme máslo a za stálého míchání vaříme až se těstíčko nechytá na dno, odstavíme a necháme skoro vychladnout. Přidáme vejce a dohladka vymícháme, osolíme a vmícháme nasekanou petrželku. Lžící namočenou v horké vodě vykrajujeme malé nočky, ty dáváme do vroucí osolené vody a vaříme asi 4 minuty. Hotové nočky scedíme a necháme okapat. Rozdělíme je na talíře, zalijeme polévkou a posypeme petrželkou.