PUDINKOVÉ ŘEZY 3 rozválené pláty listového těsta /(asi 1/2kg), 600ml plnotučného mléka, 2 sáčky banánového pudinku, 200g změklého másla, 80g moučkového cukru, krystalový cukr Plechy vypláchneme studenou vodou, přendáme na ně pláty těsta a propíchneme je vidličkou. Pečeme asi 20 minut na 200°C a necháme na plechu vychladnout. Z mléka vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme, za stálého míchání, na malém plameni hustý pudink. Necháme úplně vychladnout (raději pod fólií, aby se neudělal škraloup) a rozšleháme elektrickým mixérem. Postupně do něj zamícháme máslo a moučkový cukr, vyšleháme hladký krém. Polovinou krému potřeme jeden plát, přiklopíme dalším plátem, potřeme druhou polovinou krému a přiklopíme posledním plátem. Položíme na rovnou plochu a zatížíme prkénkem, dáme do ledničky aspoň na 2 hodiny. Před podáváním posypeme hrubým krystalovým cukrem a flambovací pistolí zkaramelizujeme. Pokud nemáme flambovací pistoli, tak uděláme klasickou citronovou polevu. KOLÁČKY S OŘÍŠKY 450g křehkého těsta (prodává se chlazené), luštěniny na zatížení, 200g kvalitní tmavé čokolády, 50ml smetany 33%, lžíce másla, 200g směsi oříšků (vlašské, piniové, pistácie, mandle, kešu ap.) Těsto vyválíme na pomoučeném válu, vykrájíme kolečka a vyložíme 6 forem na malé koláčky. Dno propícháme na několika místech vidličkou, pokryjeme je pečícím papírem a naplníme je suchými luštěninami, aby se těsto nenafouklo. Korpusy pečeme 20 minut na 180°C. Luštěniny opatrně vysypeme, papír odstraníme a necháme úplně vychladnout. Čokoládu nalámeme na malé kousky a svaříme ji na malém plameni se smetanou a máslem, až se rozpustí a vznikne hladká směs. Tu nalijeme do korpusů a ještě horkou zasypeme ořechy. Hotové koláčky necháme vychladnout, aby náplň mohla ztuhnout. BUCHTA MADEIRA 200g polohrubé mouky, lžička prášku do pečiva, 3 vejce, lžíce mletých mandlí, 175g krupicového cukru, 175g změklého másla, jemně strouhaná kůra z limetky, máslo a hrubá mouka na formu, kumquatový džem Mouku smícháme s práškem do pečiva, z bílků ušleháme tuhý sníh. Smícháme mouku, mandle, cukr, máslo, žloutky a limetkovou kůru, ušleháme na hladkou pevnou hmotu. Pak do těsta zlehka po částech přidáváme sníh. Formu na biskupský chlebíček vymažeme, vysypeme a vlijeme do ní těsto. Pečeme 50 minut na 160°C, pak zkontrolujeme špejlí jestli je těsto uvnitř upečené. Upečenou buchtu necháme vychladnout na mřížce, nakrájíme a plátky potřeme džemem.