HRÁŠKOVÁ POLÉVKA S KRUTONY 300g hrášku, ředkvičky podle potřeby, 200ml kuřecího vývaru, 1 bageta, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 50ml smetany na vaření 12-19% Kuřecí vývar přivedeme k varu, přihodíme vyloupaný čerstvý hrášek a vaříme 5 minut. Polévku přelijeme do mixéru, přidáme oloupaný česnek, osolíme, opepříme a pořádně rozmixujeme. Polévku pak přelijeme zpátky do hrnce a přimícháme smetanu, polévku mírně povaříme 2 minuty. Na talíři ozdobíme plátky ředkviček a krutony z bagety (nakrájenou na kostičky opečeme v troubě). Polévku můžeme zjemnit zakysanou smetanou 15% tuku. KRÁLÍK 400g králičího masa, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, svazek čerstvé petrželky, hrst semínek slunečnicových, olej, lžička sladké papriky, hlávkový salát, 100g cherry rajčátek, sůl, pepř Maso pokrájíme na kostky, v misce smícháme se lžící olivového oleje, paprikou, solí a pepřem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, cibuli a nasekanou petrželku. Necháme asi hodinu uležet v lednici. Pak směs znovu promícháme a přidáme hrstku slunečnicových semínek a osmažíme, zároveň restujeme i rajčátka. Na talíř rozložíme listy salátu a poklademe masem a rajčátky. TZATZIKY 1 bílý jogurt, 2 stroužky česneku, 1 menší salátová okurka, svazek čerstvého kopru Nastrouháme okurku (necháme okapat) a smícháme ji s jogurtem a utřeným česnekem, osolíme, opepříme a nakonec přidáme nasekaný kopr.