HOVĚZÍ CONSOMMÉ 1 a 1/2 litru silného hovězího vývaru, 3 vejce, 25g strouhanky, 60g nastrouhaného parmazánu, sůl Hovězí vývar nalijeme do hrnce a za stálého míchání zahříváme. V misce rozšleháme vejce a vmícháme strouhanku, parmazán a osolíme. Hned jak začne vývar vřít, přidáme směs s vejci. Když vyplave na povrch, zamícháme polévku vidličkou, aby se zavářka rozdělila na malé kousky. Polévku rozdělíme do nahřátých misek. HOVĚZÍ NA ČERNÉM PIVU 4 lžíce slunečnicového oleje, 3 cibule nakrájené na kolečka, 1kg hovězího na dušení nakrájeného na 4 kusy, 300ml černého piva Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a na mírném ohni, za občasného zamíchání, opékáme asi 10 minut kolečka cibule (doměkka a dozlatova), pak je děrovanou naběračkou přendáme na mísu a udržujeme teplá. Na pánev dáme zbytek oleje a teplotu zvýšíme na střední stupeň. Přidáme maso, podle potřeby v několika dávkách, a opékáme je za občasného obracení 8-10 minut, až ze všech stran zhnědne. Polovinu koleček cibule dáme na dno kastrolu, na ně rozložíme maso, osolíme a opepříme, navrch poklademe zbývající cibuli. Podlijeme pivem, kastrol přiklopíme a dusíme v troubě 3 hodiny na 150°C.