CHŘESTOVÁ POLÉVKA 430g nakládaného chřestu, 25g másla, 2 lžíce hladké mouky, 600ml mléka, sůl, pepř Nálev z chřestu slijeme do misky a dáme stranou, chřest nakrájíme. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mouku a minutu ji opékáme, pak odstavíme. Do jíšky postupně vmícháme nálev z chřestu a pak mléko, za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec vmícháme chřest a prohřejeme /2-3 minuty/, necháme trochu vychladnout a rozmixujeme nahladko (lepší je to v několika dávkách). Než budeme polévku podávat pořádně jí zamícháme a případně přihřejeme, osolíme a opepříme podle chuti. KRŮTÍ STEHNA S DIJONSKOU HOŘČICÍ 2 stehna bez kůže, 1/2 lžičky kajen. pepře, 2 lžíce dijon. hořčice 40g změklého másla, sůl, pepř Krůtí stehna nařízneme křížem několika zářezy, osolíme, opepříme a poprášíme trochou kajenského pepře. Maso potřeme hořčicí tak, aby se dostala i do zářezů, srovnáme je do hluboké mísy a necháme v chladničce marinovat 6-8 hodin. Máslo utřeme se zbytkem kajenského pepře, přikryjeme fólií a dáme stranou. Předehřejeme si gril, maso dáme na rošt a opékáme za častého obracení 15-20 minut dozlatova, maso musí být dobře propečené. Stehna položíme na prkénko a nakrájíme na plátky, dáme na talíř a přidáme ochucené máslo.