AVOKÁDOVÁ POLÉVKA 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru, 225ml smetany 30-33%, 2 velká avokáda, 1 lžíce nasekané pažitky, sůl, pepř, tabasco Vývar a smetanu nalijeme do hrnce a na mírném ohni zahříváme za občasného míchání skoro k varu. Avokáda rozpůlíme a zbavíme pecek. Vidličkou rozmačkáme dužinu ve slupkách a pak jí lžičkou vybereme do mísy. Za stálého šlehání metlou nalijeme na avokádo vývar se smetanou. Podle chuti osolíme a opepříme, necháme vychladnout, přikryjeme fólií a dáme na 2-3 hodiny do chladničky. Hotovou polévku posypeme pažitkou a pokapeme tabascem. Tabasco nemusí být. BIFTEK SE ZELENÝM PEPŘEM 4 lžíce celého zeleného pepře, 4 plátky z hovězí svíčkové cca po 230g, 120g másla, 2 lžíce brandy Zelený pepř přitlačíme na obě strany plátků masa, maso dáme na talíř, přikryjeme a necháme hodinu v chladu. Na velké pánvi se silným dnem rozehřejeme máslo, přidáme maso a opékáme 2-4 minuty po každé straně, podle toho jak je chceme mít propečené. Přendáme je na nahřáté talíře a udržujeme teplé. Na pánev nalijeme brandy a pořádně promícháme, směs rozdělíme na bifteky a můžeme podávat.