RYBÍ POLÉVKA 1 l zeleninového vývaru, 350g tresky, 2 mrkve, 1 cibule, 100g celeru, sklenka bílého vína, lžíce krupice, 20g hladké mouky, lžíce rajského protlaku, trocha másla, několik kapek citronové šťávy, mletý pepř, sůl, zelená petrželka Nakrájenou zeleninu zpěníme na másle, přidáme protlak, zaprášíme moukou, osolíme a promícháme. Přilijeme vývar a víno, přidáme krupici a necháme polévku přejít varem. Rybí maso nakrájíme na kousky, zakápneme citronem, osolíme a asi 6 minut povaříme v polévce. Podle chuti přidáme pepř, případně ještě osolíme a posypeme nakrájenou zelenou petrželkou. KRŮTÍ ROLÁDA 800g krůtích prsou, 80g šunky, 4 tenké plátky eidamu (30%), 50g žampionů, 1 vejce, 3 lžíce oleje, kousek červené papriky, vývar na podlití, několik snítek petrželky, mletý bílý pepř, sůl Krůtí prsa rozřízneme, aby vznikl plát, který jemně naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky šunky a sýru. na lžíci oleje osmahneme na kousky nakrájené žampiony, zalijeme je rozšlehaným vejcem, osolíme a umícháme řídkou směs, kterou urovnáme na připravený plát masa. Přidáme proužky papriky a posypeme nasekanou petrželkou, maso stočíme do rolády a ovineme silnou nití. Roládu vložíme do pekáčku na rozehřátý olej, lehce po všech stranách osmahneme, podlijeme trochou vývaru a upečeme doměkka. Během pečení roládu otáčíme a podléváme vývarem.