GAZPACHO 80g šunky serrano, 2 zelené papriky, 1 avokádo, svazek jarní cibulky, 2 stroužky česneku, salátová okurka, 250ml bílého jogurtu, 2 snítky čerstvé máty, 5 lžic olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, lžička tabasca, sůl, ml. černý pepř, 30g oloupaných pistácií Šunku nakrájíme a necháme pomalu vypéct na pánvi, pak ji necháme zchladnout. Papriky, avokádo, cibulku, česnek a okurku pokrájíme na drobno a dáme do mixéru. Přidáme jogurt, mátu a nahrubo rozmixujeme. Přilijeme olej, ocet, tabasco a rozmixujeme dohladka. Směs přelijeme do mísy, dosolíme, dopepříme a promícháme. Polévku necháme v ledničce vychladit a podáváme ji v miskách posypanou orestovanou šunkou a nasekanými pistáciemi. OMÁČKA CHIMICHURRI svazek petrželky, 4 jarní cibulky, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky drcených sušených chilli papriček, 8 lžic olivového oleje 4 lžíce vinného octa Petrželku zbavíme stonků a dáme do mixéru, přidáme cibulky, oloupaný česnek, chilli papričky, olej a ocet. Rozmixujeme a omáčku necháme 2 hodiny při pokojové teplotě odležet. STEAK 800g vysokého roštěnce, sůl, mletý černý pepř, olivový olej na potření Očištěný roštěnec rozkrojíme na 4 stejné plátky, osolíme a opepříme, potřeme olejem. Položíme je na rozpálený gril a z každé strany opékáme asi 3 minuty. Po upečení necháme maso minutu odležet (zatáhne se a při krájení nevyteče šťáva). Steaky podáváme s připravenou omáčkou.