SÝROVÁ POLÉVKA 1 větší kedlubna, 30g másla, 20g hladké mouky,400ml mléka, 100g strouhané goudy, 50g strouhané nivy, 100ml hroznové šťávy, lžička vegety, špetka drceného pepře, špetka strouhaného muškátového oříšku, lžička nasekané kudrnky, čerstvý libeček na ozdobu Nakrájenou kedlubnu uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a vývar si zachytíme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a orestujeme, světlou jíšku pak zalijeme mlékem, vývarem z kedlubny a necháme asi 10 minut provářet. Goudu a nivu smícháme, do polévky dáme 2/3 a za stálého míchání necháme rozpustit. Pak přilijeme hroznovou šťávu, polévku dochutíme vegetou, pepřem, muškátem a nasekanou kudrnkou, ještě krátce prohřejeme. Do hotové polévky dáme kedlubnu a posypeme zbytkem sýrů, nakonec ozdobíme libečkem. MOŘSKÁ ŠTIKA 800g mořské štiky, citronová šťáva asi z 1/2 citronu, 1/2-1 citron na ozdobu,sůl, 150g másla, voda Očištěnou rybu nakrájíme na podkovy asi 2,5 cm široké, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Asi 5 minut necháme v chladu odležet. Pak rybu dáme do pekáčku, přidáme máslo, podlijeme trochou vody a pečeme asi 15-20 minut (podle velikosti ryby) na střední teplotu. ANGLICKÝ SALÁT 800g ve slupce vařených brambor, 5ml oleje, 1 větší červená cibule, svazek ředkviček, sůl, mletý pepř, lžička cukru, lžíce vinného octa, 1 zelená lahůd. cibulka, kopr, hlávkový salát na ozdobu Vychladlé oloupané brambory nakrájíme na kostky, červenou cibuli nadrobno, ředkvičky a cibulku na kolečka. Brambory a zeleninu promícháme, osolíme, opepříme, přidáme olej, vinný ocet, nasekaný kopr a trochu cukru, znova zamícháme. Hotový salát necháme v chladu asi 30 minut odležet. Pečenou štiku urovnáme na mísu, ozdobíme listy salátu, plátky citronu a podáváme se salátem.