CIBULAČKA S VÍNEM 1/2kg cibule, 3l vody, 3dl bílého vína, 1dl octa, 3 lžíce medu, 100g rozinek, 100g kaparů, 3 lžíce oleje, sůl, pepř Cibuli pokrájenou na nudličky nasypeme do vroucí vody a povaříme. Pak k ní přilijeme víno smíchané s octem a doplníme med, rozinky i kapary. Nakonec vmícháme olej a znovu provaříme. VÍDEŇSKÁ TELECÍ LEDVINA 2kg telecího hrudí nebo plecka, telecí ledvina, 100ml oleje + 1 balení polévkové zeleniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 50ml oleje, sůl, mletý černý pepř, lžička moučkového cukru, 2 bobkové listy, 2 hřebíčky, 5 kuliček jalovce, lžíce rajčatového protlaku, 1/4l bílého vína, 3/4l hovězího vývaru, lžíce dijonské hořčice, 40ml brandy Vykostěné maso upravte na plát, ledvinu zbavte tuku a podélně naříznutou pořádně propláchněte vodou a osušenou zarolujte do plátu masa. Roládu ovažte a prudce opečte ze všech stran v pánvi na 100ml oleje. Zeleninu vč. cibule, pokrájejte a orestujte s dalším olejem. Přidejte drcený česnek a jak se směs rozvoní, osolte a opepřete. Zároveň poprašte moučkovým cukrem a nechte lehce zkaramelizovat. V dalším kroku přidejte bobkový list, hřebíček, naříznuté jalovčinky a rajský protlak, přilijte víno, promíchejte a znovu nechte přejít varem. Nakonec do směsi dejte orestovanou roládu, podle chuti dosolte a dopepřete, přilijte vývar, kastrol zakryjte poklicí a nechte v troubě na 125°C zvolna "táhnout" asi 2,5-3 hodiny. Roládu vyndejte z výpeku do menšího pekáčku a vraťte do trouby vyhřáté na 150°C a pečte dalších 20 minut dozlatova. Zeleninový výpek sceďte a šťávu v kastrolu zredukujte. Lehce zahuštěnou dochuťte dijónskou hořčicí a brandy, můžete přidat i pikantní kapary. Dopečené maso nechte na prkénku cca 5 minut odstát, rozkrájejte na plátky a na talíři přelijte šťávou. Příloha - brambory, knedlíky, kaše.