SRNČÍ POLÉVKA S TAŠTIČKAMI 1 cibule, 2 mrkve, 1/4 celeru, 1/2kg srnčího masa, sůl, po 5 kuličkách pepře a nového koření, 1-2 bobkové listy, 1 jarní cibulka, ml, pepř, 100g sušených hříbků Taštičky: 125g hl. mouky, 1 vejce lžíce másla, 2 lžíce vody Očistěte maso a dejte vařit do hrnce s osolenou vodou, přidejte oloupanou zeleninu a koření, vařte asi 15 minut, pak kořenovou zeleninu vyndejte a odložte stranou. Maso dál vařte doměkka. Vývar přeceďte, maso dejte stranou a nechte vychladnout. V misce promíchejte hladkou mouku, žloutek, 1/2 bílku, rozpuštěné máslo a vodu, vypracujte těsto, které nechte chvíli odpočinout. Uvařené maso a jarní cibulku nakrájejte nadrobno. Maso s cibulkou orestujte, osolte a opepřete a nechte vychladnout. Těsto na taštičky rozválejte a vykrájejte kolečka, do středů dejte trochu masové směsi, okraje potřete zbylým bílkem, těsto přes náplň přehněte a přitiskněte, pak uvařte v osolené vodě. Do vývaru přidejte předem namočené houby a nakrájenou kořenovou zeleninu, krátce povařte. Potom do polévky dejte uvařené taštičky a podle chuti ještě osolte a opepřete. ŠTĚPÁNSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ 30g slaniny, 1kg zadního hovězího, 3 vejce natvrdo, sůl, ml. pepř, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 2 lžíce hl. mouky, lžíce hořčice Slaninu nakrájejte na klínky a maso prošpikujte. Pak do něj prořízněte otvor a naplňte ho oloupanými vařenými vejci, osolte a opepřete. Pak maso svažte a zprudka opečte na oleji, vyndejte. Ve výpeku dozlatova osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, pak zaprašte moukou, krátce orestujte, rozřeďte vodou a rozmíchejte, dejte zpátky opečené maso a zvolna duste doměkka. Měkké maso vyndejte, do omáčky vmíchejte hořčici a už jen krátce povařte. Pečeni nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou. Příloha - knedlík.