POLÉVKA S VAJEČNOU SEDLINOU 1/2kg hovězího masa, 1/4 kg drůbežích drůbků, 1 mrkev, 100g celeru, 1 pórek, 1/2 květáku, sůl, 80g vaječných nudlí, 2 vejce, 200ml mléka špetka strouhaného muškátového oříšku, lžíce nasekané petrželky, olej do kastrolu Do hrnce dejte maso, drůbky a očištěnou zeleninu, zalijte vodou, osolte a přiveďte k varu. Vařte 10-15 minut, pak vyndejte zeleninu a odložte ji stranou, vývar vařte dál do změknutí masa. Nudle uvařte podle návodu na obalu a sceďte, měkké maso a zeleninu nakrájejte. V misce vyšlehejte vejce, mléko, špetku soli, muškátový oříšek a polovinu petrželky, všechno vlijte do vymazaného kastrolu, postavte ho do vodní lázně a vaječnou hmotu nechte ztuhnout, po vychladnutí ji nakrájejte na kostičky. Vývar přeceďte, přidejte nudle, zeleninu a sedlinu, posypejte petrželkou. KACHNA NADÍVANÁ TELECÍM MASEM 1 cibule, 4 lžíce sádla, 100g kachních jater, 350g mletého telecího masa, sůl, mletá sladká paprika, lžíce nasekané petrželky, 400ml bílého vína, asi 2kg celá kachna, 2 lžíce rajského protlaku, 1-2 bobkové listy. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na sádle, přidejte očištěná, na kousky nakrájená kachní játra, orestujte a nechte vychladnout. Pak promíchejte s mletým masem, osolte a opaprikujte, nakonec vmíchejte petrželku a 2 lžíce vína. Očištěnou kachnu opláchněte a osušte, naplňte ji nádivkou, posolte a dejte do pekáče. Rajský protlak smíchejte s vínem, přidejte bobkový list a podle chuti mletou papriku a sůl. Připravenou směsí podlijte kachnu, přiklopte ji a při mírnější teplotě zvolna pečte. Podle potřeby přelévejte výpekem. Ke konci pečení maso odklopte, zvyšte teplotu a dopečte dozlatova. Upečenou kachnu naporcujte, rozdělte na talíře a přelijte šťávou. Příloha - bramborový knedlík a červené zelí.