Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční pikantní hovězí pečeně

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky, jednu oloupanou cibuli rozčtvrtíme. Povaříme 250ml octa, lžičku soli, pepř, jalovec, hořčičné semínko, hřebíček, bobkový list, majoránku, kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme 250ml červeného vína a maso marinádou přelijeme. Dáme do chladničny na 3 dny odležet. Rozinky namočíme do vody, maso vyjmeme z marinády a nálev scedíme. Rozpálíme 2 lžíce másla a maso zprudka opečeme. Přidáme zeleninu, polovinu marinády a asi 1,5 hodiny dusíme. Očištěnou kapustu nakrájíme a povaříme v osolené vodě, zbylou oloupanou cibuli nasekáme. Rozpálíme další 2 lžíce másla a kapustu s cibulí podusíme. Vyjmeme maso, zeleninu propasírujeme, do výpeku dáme rozinky, mandle zbytek vína a povaříme. Mouku rozmícháme s vodou, přidáme do omáčky a opět povaříme. Ochutíme solí, pepřem, cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!