Kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky, jednu oloupanou cibuli rozčtvrtíme. Povaříme 250ml octa, lžičku soli, pepř, jalovec, hořčičné semínko, hřebíček, bobkový list, majoránku, kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme 250ml červeného vína a maso marinádou přelijeme. Dáme do chladničny na 3 dny odležet. Rozinky namočíme do vody, maso vyjmeme z marinády a nálev scedíme. Rozpálíme 2 lžíce másla a maso zprudka opečeme. Přidáme zeleninu, polovinu marinády a asi 1,5 hodiny dusíme. Očištěnou kapustu nakrájíme a povaříme v osolené vodě, zbylou oloupanou cibuli nasekáme. Rozpálíme další 2 lžíce másla a kapustu s cibulí podusíme. Vyjmeme maso, zeleninu propasírujeme, do výpeku dáme rozinky, mandle zbytek vína a povaříme. Mouku rozmícháme s vodou, přidáme do omáčky a opět povaříme. Ochutíme solí, pepřem, cukrem.