PUNČ 3 lžičky černého čaje, 4 lžíce medu, 2 lžíce zázvorového sirupu, 350ml jamajského rumu, 2 lžíce cukru, 2 karamboly Čaj zalijeme vodou a necháme asi 3 minuty táhnout. Přecedíme, přidáme med, sirup a rum, prohřejeme. Okraj sklínek potřeme citronem a obalíme v cukru a nalijeme do nich punč, ozdobíme plátky karamboly. BUCHTY Těsto - 30g droždí, 60g moučkového cukru, 250ml mléka, 3 žloutky, 500g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, lžička strouhané citron. kůry, 100g másla, špetka soli Náplň - 200ml mléka, 20g másla, 50g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 200g mletého máku, 50ml rumu, lžička skořice Ještě - 50g másla na potření a cukr na posypání Droždí rozmícháme v misce s částí cukru a vlažného mléka. Přisypeme trochu mouky a necháme na teplém místě vykynout kvásek. Mouku prosijeme do mísy, přidáme žloutky, sůl, cukr, vanilkový cukr, kvásek, citron. kůru a teplé mléko, nakonec přilijeme rozehřáté máslo. Zaděláme hladké těsto a necháme ho na teplém místě asi 40 minut vykynout. Mléko s cukrem, vanilkovým cukrem a máslem přivedeme k varu, Za stálého míchání přisypeme mletý mák, provaříme a dáme vychladnout. Pak ochutíme rumem a skořicí. vykynuté těsto rozdělíme na 30 kousků, každý kousek roztáhneme na placičku a naplníme lžící máku. Zabalíme, dáme na pekáček a pomažeme ze všech stran máslem. necháme asi 1/4 hodinky na teplém místě kynout. Pečeme asi 20 minut na 180°C. Po upečení necháme krátce vychladnout v pekáčku, pak vyklopíme a pocukrujeme.