VÁNOČNÍ na 8 sklenic: 2 ks skořice, 1 citron, 140g krupicového cukru, 130ml rumu, 1/2 l bílého vína, 1 pomeranč, plátky citronu, 4 hřebíčky, 1 badyán, 1/2 l vody - Z citronu a pomeranče vymačkejte šťávu, smíchejte ji s vodou a cukrem, přiveďte k varu. Pak přilijte rum, víno, přidejte koření a znovu přiveďte k varu. Punč podávejte ve vyhřátých sklenicích ozdobených plátkem citronu. Pokud přidáte do punče nakrájená jablka bude vynikající!
MEDOVÝ na 6 šálků: 150 ml medu, 1 l vody, šťávu z 1 pomeranče, 250 ml pálenky, badyán, kolečka citronu - Med vařte ve vodě za stálého míchání asi hodinu, pak přilijte pomerančovou šťávu a pálenku. Do každého šálku vhoďte 2 badyány a zalijte je hotovým punčem, nakonec přidejte plátky citronu. Místo citronu můžete do punče dát plátky pomeranče nebo limetky. Hodí se do něj i skořice - ta může být v kuse nebo drcená.