Dva recepty na sýrový salát
60
2
7
Jádra lískáčů nahrubo nasekáme, v pánvi pomalu zkaramelizujeme 50g cukru a jak cukr zhnědne, zamícháme do něj oříšky. Směs rozetřeme na kus pečícího papíru a necháme úplně vychladnout, pak rozdrobíme. Limetu omyjeme horkou vodou a osušíme. Kůru speciálním nožem sloupneme v tenkých proužcích. Šťávu vymačkáme a obojí rozkvedláme se zbytkem cukru, solí, pepřem a olejem. (Ořechový olej si můžeme připravit tak, že do kvalitního oleje dáme marinovat několik jader vlašáků). Na každý talíř rozložíme po dvou listech radicchia. Zbylý salát nakrájíme na tenké nudličky a smícháme se zálivkou. Dresink nalijeme na listy radicchia a posypeme karamelovými oříšky. Můžeme ozdobit plátky limety a meduňkou.