Z droždí, mléka a lžičky cukru připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě. Mouku vložíme do zadělávací mísy, přidáme kvásek, cukr, rozpuštěné máslo nebo Heru, žloutky, špetku soli a vařečkou vypracujeme hladké těsto, které v teple necháme přibližně hodinu kynout.
Během kynutí těsto alespoň dvakrát propracujeme. Pak je přendáme na pomoučněný vál a rozdělíme na osm stejně velkých dílů. Každý díl ještě rozdělíme na dva a rukama rozválíme na válečky, které spleteme do věnečků.
Přendáme je na plech a doprostřed každého věnečku vložíme připravený kámen, aby se utvořil důlek. Potom věnečky potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C dozlatova. Upečené věnečky necháme vychladnout, odstraníme kameny a posypeme moučkovým cukrem. Do vytvořených důlků pak vkládáme barevná vejce uvařená natvrdo nebo přímo ozdobné kraslice.