Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční vepřová pečeně

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pečeni nasolit a opepřit, v pánvi rozehřát olej a maso zrudka ze všech stran opéct, přendat do pekáčku. Změklé máslo utřít s hořčicí, přidat nadrobno nasekanou petrželku. Do připravené směsi po částech zašlehávat lehce nadrcené mandle a strouhanku, dochutit solí. Dobře promíchanou mandlovou směs lžící nanést na orestovanou pečeni a přitom ji lehce přitlačit k masu. Pečeni podlít vínem a vývarem, péct asi 40 minut na 190°C. Když je maso měkké, vyndat z trouby, šťávu z pekáčku přelít do pánve, ve které se opékalo maso. Zahustit moukou a podle potřeby zředit, asi 1/4 hodiny povařit, pak dochutit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |26. ledna 2014
skvělé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!