Staňte se našimi fanoušky na:

Švédská večeře

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
57× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Veku šikmým řezem nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme úplně, necháme asi 1 cm odspodu, takže veka vespod zůstane vcelku. Připravíme si z másla, česneku (dle chuti) a soli pomazánku, kterou natíráme jednotlivé plátky veky a vždy mezi namazané krájíčky vložíme plátek salámu a plátek sýra - pokud jsou plátky salámu i sýra velké, rozkrojíme je, aby příliš nepřesahovaly přes veku a vkládáme jen půlky. Naplněnou veku trochu zformujeme, může se nám zkroutit, zabalíme do alobalu a dáme do horké trouby asi na 20 minut zapéct. V alobalu ji necháme vychladnout, pak teprve rozbalíme a krájíme obráceně, než je původní řez. Vytvoří hezkou hřebenovou strukturu. Rada: nejlepší je udělat veku den předem, aby řádně vychladla s ztuhla, lépe se i krájí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |25. května 2013
dobrá a zajímavá inspirace, ukládám a vyzkouším Odpovědět
ka002 |23. května 2013
to bude překvapení pro hosty, až to vyzkouším, recept ukládám Odpovědět
Arabela |22. května 2013
Je to mňamka na první pohled. Uložím a vyzkouším, Marci díky ! :-))) Odpovědět
honzíček |17. května 2013
zajímavé uložím Odpovědět
eviti |16. května 2013
ukládám Odpovědět
FOTOrecepty |15. května 2013
Vypadá to zajímavě a určitě vyzkouším. Odpovědět
water |4. května 2013
zkusím.. Odpovědět
Hanka007 |24. dubna 2013
ukládám Odpovědět
T3r3z |15. dubna 2013
Super nápad, dobré i se salámem :-) Odpovědět
Márč |7. dubna 2013
Jeníčku, to mě velmi těší...:-D Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!