Staňte se našimi fanoušky na:

Švédská večeře

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
57× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Veku šikmým řezem nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme úplně, necháme asi 1 cm odspodu, takže veka vespod zůstane vcelku. Připravíme si z másla, česneku (dle chuti) a soli pomazánku, kterou natíráme jednotlivé plátky veky a vždy mezi namazané krájíčky vložíme plátek salámu a plátek sýra - pokud jsou plátky salámu i sýra velké, rozkrojíme je, aby příliš nepřesahovaly přes veku a vkládáme jen půlky. Naplněnou veku trochu zformujeme, může se nám zkroutit, zabalíme do alobalu a dáme do horké trouby asi na 20 minut zapéct. V alobalu ji necháme vychladnout, pak teprve rozbalíme a krájíme obráceně, než je původní řez. Vytvoří hezkou hřebenovou strukturu. Rada: nejlepší je udělat veku den předem, aby řádně vychladla s ztuhla, lépe se i krájí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jan |7. dubna 2013
Vyzkoušel jsem ti již 2x, no prostě supééééér ! Marčí, díky. :-) :-) :-) Odpovědět
jana.h |20. března 2013
dobrota Odpovědět
MsGracia |18. března 2013
Vypadá dobře, uložení to jistí. Snad to bude i tak výborně chutnat. Odpovědět
šanela |18. března 2013
to zní parádně, ukládám na vyzkoušení a až se dostanu pro veku nebo bagetu (máme teď antibiotika tak nemůžeme mezi lidi), tak hned zkusím... manžel chce vždycky studenou večeři, tak ať si dá :-D Odpovědět
Jan |17. března 2013
Zajímavý recept a jistě chutný, vyzkouším. Odpovědět
JanaB |15. března 2013
Zajímavý recept. Odpovědět
hanik29|9. dubna 2014
zajímavé,vyzkouším Odpovědět
Aggie|27. května 2013
děláme z chleba podobný :-) Odpovědět
romana.kovarova.92|25. května 2013
určitě vyzkouším,zajímavý recept Odpovědět
jarynber|18. března 2013
Může to být dobré,vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!