Oloupeme cibuli a nakrájíme jednu polovinu na velmi malé kousky a druhou na větší. Větší kousky orestujeme na másle. Smícháme mleté maso s osmaženou cibulí. K masu dále přidáme najemno nakrájenou cibuli, vejce, smetanu, sůl, pepř a zázvor. Nyní si z hotového těsta uděláme malé kuličky. Doporučuji si pochopitelně namočit ruce, aby se těsto pokud možno co nejméně lepilo. Hotové kuličky položíme do vodou opláchnuté mísy do lednice na 15-20 minut odpočinout. Teď už jenom stačí odpočaté kuličky na másle ze všech stran opéci, (ideálně na másle či margarínu pomaličku ze všech stran), aby získaly krásnou hnědou barvu. „Slupka“ by rozhodně neměla křupat. Typickou omáčku vyrobíme z výpeku po masových kuličkách, takže pánev hned neumývat. Odlejeme si trochu masového vývaru a smícháme s hladkou moukou. Zbylý přidáme do pánve s výpekem po masových kuličkách a přivedeme pomalu, za stálého míchání k varu. Pak vlijeme smíchaný vývar s moukou a necháme zhoustnout. Jakmile necháme omáčku dostatečně provařit (abychom z ní necítili mouku), tak přidáme smetanu. Omáčku podle své chuti dochutíme. Nezapomenout ovšem na to, že jak výpek, tak asi i vývar již bude obsahovat nějaké ty zbytky soli. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší, omáčkou a pochopitelně nesmí chybět brusinky. Hotová omáčka, se dá ve Švédsku koupit. Pochopitelně mnoho výrobců, mnoho postupů, mnoho chutí.