Staňte se našimi fanoušky na:

Švédský rybí špíz

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Lososa a tuňáka nakrájíme na kostky. Maso zakapeme šťávou z půlky citronu a posypeme solí, drceným pepřem, sezamovými semínky, podrceným bobkovým listem a zrnky drceného nového koření. Zalijeme rozpuštěným máslem, lehce promícháme a necháme rozležet. Maso napichujeme střídavě s kousky citrónu a nakrájenou slaninou na grilovací jehly. Opečeme zvolna ze všech stran. Podáváme s dušenou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sůl nad zlato |7. května 2014
Z kapra se dá špíz udělat také, ale tak akorát u nás. Švédové kapra nejedí, protože ho považují za "nečistou" rybu. Ve Švédsku jednoznačně vítězí treska, losos, tuňák a krevety. A protože se jedná o švédskou kuchyni, kapr sem zkrátka nepatří. Odpovědět
planeta |5. května 2014
také děláme rybí špíz, ale z kapra, 1** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!