Smíchejte dohromady přísady na korpus – oba druhy mouky, sůl a máslo nakrájené na kousky. Nakonec přidejte vodu a rychle zpracujte v těsto a to následně vyválejte na placku, kterou opatrně přeneste do koláčové formy o průměru 22 cm s vyšším okrajem (než je na fotkách, jelikož náplně je opravdu hodně). Dejte na půl hodiny chladit do ledničky.
Mezitím předehřejte troubu na 200 stupňů, a poté potřete korpus rozšlehaným vejcem. Spodní část korpusu pořádně propíchejte vidličkou, aby se při pečení nenafoukla a pečte 10 minut. Vyjměte z trouby a snižte teplotu na 150 stupňů.
Náplň - Dejte vařit mléko a smetanu. Když tekutina vaří, odložte hrnec stranou a vmíchejte strouhaný sýr. Míchejte tak dlouho, dokud se úplně nerozpustí. Přidejte rozšlehaná vejce, sůl a pepř a pořádně zamíchejte. Nalejte náplň na korpus a pečte zhruba 45 minut. Nechejte úplně vychladnout.
Rada: Ve Švédsku (i jinde) se na sypké ingredience používá odměrka. Proto tedy mouka v dl.
(např.: 1dl tekutiny = 100 ml, 1dl mouky = 60 g, 1dl cukru = 90g)