Staňte se našimi fanoušky na:

Švédský Vánoční Glögg

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. den 2 tyčky skořice vcelku, 10 ks hřebíčku, 1 celý zázvor, 2 lžičky kardamonu, kůra z jednoho pomeranče, 1,5 dl vodky nebo jiné nekořeněné pálenky příp. koňaku Kardamon třeba lehce rozdrtit (válečkem na prkénku), do sklenice s víčkem vložit všechno koření a kůru, nalít na to pálenku, zašroubovat víčko a nechat stát v pokojové teplotě aspoň 24 hodin. 2. den 1 láhev červeného vína, 25 dkgcukru krupice, 10 dkg rozinek, 50g nasekaných mandli Druhý den přelít přes sítko do hrnce, smíchat s vínem, rozinkami a cukrem, pomalu ohřívat - ne však do varu. 3. Můžeme servírovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!