Staňte se našimi fanoušky na:

Švestkové čatní k masu

Autor receptu: Hanina (107 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozpustíme máslo, přidáme na drobno nakrájenou červenou cibuli a osmahneme. Přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme na drobno nakrájené švestky a zalijeme vínem. Dusíme asi 20 minut do mírného zhoustnutí. Přidáme sůl a mletý bílý pepř, popř. cukr podle chuti. Necháme vychladnout. Když nemám čerstvé švestky, tak dávám jen sušené. V případě větší dávky můžeme dát horké do sklenic a obrátit dnem vzhůru. Skladujeme v lednici i pár týdnů. Podáváme k uzenému, případně "naloženému pikantnímu masu" (v mých receptech).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

IVETULIATKO |25. prosince 2013
diki za recept Odpovědět
3Katka3 |18. listopadu 2013
Ještě jsem nezkoušela, ukládám Odpovědět
lenka.drcmankova |18. listopadu 2013
Uloženo Odpovědět
Lucinka34 |14. listopadu 2013
1+ ukládám Odpovědět
petrapo |2. listopadu 2013
uloženo! Odpovědět
Konato |26. řijna 2013
Veškeré čatní máme rádi. Odpovědět
ladunka |23. řijna 2013
znám výborné +1 Odpovědět
josifek |13. září 2013
Vyzkousim Odpovědět
b* |13. září 2013
like Odpovědět
-3 |12. září 2013
uloženo mám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!