V kastrolu přiveďte k varu mléko s rozpuštěným máslem a solí, postupně vmíchejte mouku. Hmotu za stálého míchání zahřívejte (oheň mírně stáhněte), musí se začít odlepovat ode dna a stěn nakonec se udělá na vařečce "knedlík". Odstavíme těsto a přendáme do mísy, vařečkou ho rozprostřeme po dně a necháme vychladnout. Do mírně vlažné hmoty vmícháme vejce a těsto propracujeme na vále. Vyjde nám hladká a pružná nelepivá tužší hmota (podle potřeby můžeme přidat ještě mouku). Na vále z těsta vypracujeme plát asi 4m silný, rozkrájíme rádýlkem na čtverečky podle velikosti švestek. Každou nakrojíme, vypeckujeme a místo pecky vložíme oloupanou mandli. Švestky pořádně zabalte do čtverců těsta, naházejte do vroucí osolené vody, odlepte ode dna a jak vyplavou, vařte 10 minut. Hotové polijeme máslem, posypeme moučkovým cukrem a strouhaným perníkem.