Náplň: 400g švestek, 300ml švestkové šťávy, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 500g měkkého tvarohu Drobenka: 100g hladké mouky, 50g ovesných vloček, 50g moučkového cukru, 80g másla Meruňky nasekáme najemno. Mouku a droždí promícháme s vejcem, vlažným mlékem, cukrem, olejem a meruňkami. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme asi 30 minut v teple kynout. Švestky omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vypeckujeme. Do švestkoté šťávy přilijeme 100ml vody a promícháme. Dvě třetiny nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Ve zbylé šťávě rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme do vroucí šťávy, provaříme a necháme za stálého míchání lehce zchladnout. Tvaroh promícháme s krupicovým i vanilkovým cukrem, vejcem a pudinkem. Na drobenku rozmícháme mouku s ovesnými vločkami na kousky nakrájeným změklým máslem a moučkovým cukrem. Vykynuté těsto dáme na dobře vymazaný a vysypaný plech. Potřeme ho rovnoměrně tvarohovým krémem a necháme 15 minut kynout. Pak ho poklademe půlkami švestek, posypeme vločkovou drobenkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 35 minut.