Pozn.: Přesné ingredience na výrobu náplně a krému jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Těsto: V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném plameni čokoládu. Odstavte a nechte vychladnout. Ve velké míse lehce ušlehejte drátěnou metlou kvasnice a mléko. Přidejte sůl a cukr. Ručním mixérem nebo robotem opatřeným hnětacím nástavcem začněte tuto směs hníst a pomalou rychlostí přidávejte mouku a vejce. Hněťte asi 1 minutu a pak zvyšte rychlost a hněťte těsto, dokud nebude zcela hladké a kompaktní. Postupně přidávejte máslo a pak hněťte dalších 5 minut. Přidejte čokoládu a hněťte, dokud těsto nebude rovnoměrně tmavě hnědé. Zakryjte čistou utěrkou a nechte v teple vykynout, až zdvojnásobí svůj objem. Vyklopte těsto opatrně z mísy na pomoučenou pracovní plochu (vál) a trochu ho vytáhněte. Přendejte těsto na talíř a dejte do lednice na necelé dvě hodiny vychladit. Z odpočinutého těsta vyválejte čtverec o tloušťce 1 cm. Vymažte máslem 12 formiček na velké košíčky o průměru 10 cm. Vykrajovátkem o průměru 12 cm vykrájejte 12 koleček a vyložte jimi formičky. Náplň: Lžící naplňte košíčky krémem a navrch naaranžujte 3 švestky (vypeckované rozpůlené, 16 kusů). Zakryjte košíčky čistou utěrkou a nechte v teple kynout cca 15 minut. Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). Vymažte olejem plech. Položte tartaletky na plech a pečte cca 15-20 minut. Dříve, než je vyndáte z formiček, nechte tartaletky vychladnout na drátěné mřížce. Recept na krém: Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, šlehejte žloutky (6 kusů) s jednou třetinou cukru (krystal, celkově 150 g) doběla, až získají krémovou konzistenci. Nízkou rychlostí všlehejte mouku (50 g). Dejte zbývající cukr a mléko (500 ml) do kastrolku na střední plamen a přiveďte k varu. Nalijte pozvolna horkou mléčnou směs na vaječnou směs a přitom nezapomeňte stále promíchávat. Směs nalijte zpět do kastrolku a na mírném ohni nechte pobublávat 2 minuty. Zakryjte a nechte vychladnout.