1. Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Dobře vychlazené nakrájené máslo, cukr a mleté mandle dejte do robotu a udělejte drobenku. Polovinu drobenky odložte. 2. K ostatní drobence přidejte 140 g mouky a kúru z citronu a zpracujte na hladké těsto. To dejte do formy a rukama vtisknete na dno i lehce do boku. Pečte patnáct až dvacet minut dozlatova, pak nechte deset minut chladnout. 3. Z odložené drobenky odsypejte pár lžic a přidejte k ní vajíčka, 25 g mouky, skořici a prášek do pečiva a vymíchejte do měkkého těsta. To přendejte na koláč, navrch naskládejte polovinu pokrájených švestek, ty ještě pocukrujte a poprašte skořicí. Pečte deset minut a pak přidejte druhou polovinu švestek, opět pocukrujte a pečte dalších deset minut. Pak švestky posypejte zbylou drobenkou a mandlovými lupínky a ještě dvacet minut dopečte dozlatova. Nechte zchladnout, poté nakrájejte.