Nejdřív rozdrobené droždí rozmícháme v misce se lžičkou cukru, lžící mouky a troškou vlažného mléka. Necháme vzejít na teplém místě kvásek. Zbylou mouku prosejeme. Přidáme zbylý cukr, špetku soli, vejce, kvásek, máslo, mléko a zaděláme těsto. Necháme na teplém místě alespoň 30 minut vykynout. Vykynuté těsto opět propracujeme. Vyválíme z něj obdélníkový plát a vyložíme jim plech vymazaný máslem. Švestky důkladně omyjeme a osušíme. Rozloupneme je a vyjmeme pecky. Těsto ve vymazaném plechu poklademe připravenými švestkami. Půlky švestek dáváme slupkou směrem dolů a posypeme je skořicí. Z hrubé mouky, mletého a vanilkového cukru a másla vypracujeme drobenku a koláč jí posypeme. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 40 minut.