Staňte se našimi fanoušky na:

Švestkový koláč (táč)

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(1 hlas)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdřív rozdrobené droždí rozmícháme v misce se lžičkou cukru, lžící mouky a troškou vlažného mléka. Necháme vzejít na teplém místě kvásek. Zbylou mouku prosejeme. Přidáme zbylý cukr, špetku soli, vejce, kvásek, máslo, mléko a zaděláme těsto. Necháme na teplém místě alespoň 30 minut vykynout. Vykynuté těsto opět propracujeme. Vyválíme z něj obdélníkový plát a vyložíme jim plech vymazaný máslem. Švestky důkladně omyjeme a osušíme. Rozloupneme je a vyjmeme pecky. Těsto ve vymazaném plechu poklademe připravenými švestkami. Půlky švestek dáváme slupkou směrem dolů a posypeme je skořicí. Z hrubé mouky, mletého a vanilkového cukru a másla vypracujeme drobenku a koláč jí posypeme. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

DAMI |28. ledna 2013
švestkové máme rádi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!