Těsto: 240 ml vlažného mléka, 100 g rozehřátého másla, 2 žloutky, 100 g krupicového cukru, 500 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 2 lžičky sušeného droždí, 1 lžička citronové kůry. Do pekárny dáme ingredience v napsaném pořadí a zapneme program Těsto. Necháme pekárnu zpracovat a vykynout těsto. Zatím si připravíme drobenku ze 100 g povoleného másla, 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 balení vanilkového cukru a 3/4 hrnku polohrubé mouky. Pokud máme čerstvé švestky, přepůlíme je a vypeckujeme. Kompotované švestky přecedíme a necháme okapat. Vykynuté těsto rozválíme na vále na pečícím papíru a přeneseme je na velký plech.Těsto se nelepí a dobře se s ním pracuje. Na vyválené těsto poskládáme vedle sebe švestky a posypeme připravenou drobenkou. Vložíme do trouby a pečeme na 170°C asi 20-25 minut.