Rozpis na dvě omelety: 1. Z bílků a citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh a postupně do něj zašleháme pískový cukr. Poté opatrně vmýcháme žloutky, přidáme trošku nastrouhané citronové kůry. Nakonec přidáme mouku a opatrně promýcháme. 2. Nachystáme si vhodnou pánvičku na které rozehřejeme olej. Poté na rozehřátou pánvičku vlijeme připravené těsto, tak aby byla omeleta cca 1 cm vysoká. Omeletu smažíme dozlatova po obou stranách. Omelety můžeme dělat naráz i v troubě. Připravíme si plech s pečícím papírem. Postupně na něj nalijeme těsto, tak aby nám vznikly omelety, potřeme olejem a vložíme do předem vyhřáté trouby na cca 10 minut. 3. Hotové omelety posypeme vybraným ovocem a ovoce přelijeme zakysanou smetanou. Za tepla palačinku ještě ohneme ( za studena by se mohla zlomit) a posypeme moučkovým cukrem. Dvě tyto omelety bohatě zasytí, ovoce si můžete měnit dle chuti. Tento recept je dobrý jako svěží večeře nebo jako teplý dezert.