holubky
100
1
1
Osmahneme na oleji cibuli. Všechnu zeleninu nahrubo nastrouháme a přidáme podusit k cibuli. Maso v celku prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na oleji zvlášť, zprudka opečeme ze všech stran. K dusící se zelenině přidáme krystalový cukr, celý pepř a celé nové koření + bobkový list a sůl. K tomu přidáme opečené maso a zalejeme vodou. Dusíme až maso úplně změkne. Pak maso i koření vybereme. K zelenině dolejeme mléko, tolik kolik chceme mít omáčky. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně. Potom to celé rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Podle chuti dochutíme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s knedlíkem. Nejlepší je to připravovat v pomalém hrnci.