Maso omyjeme, usušíme a prošpikujeme na špalíčky nakrájenou slaninou. Lehce osolíme. Zeleninu nakrájíme na stejně velké kostičky. Smícháme s kořením a polovinou oleje. Prošpikované maso vložíme do hlubší mísy a zeleninovou směsí ho zalijeme. Necháme přes noc marinovat. Maso ze zeleninového nálevu vyjmeme a na rozpáleném oleji v celku ze všech stran orestujeme. Potom ho z kastrolu vyndáme a na tomtéž oleji orestujeme zeleninu dozlatova spolu s kůrou z poloviny citronu. Pak přidáme cukru, který necháme zkaramelizovat, a zalijeme připraveným hovězím vývarem. Ten přivedeme k varu a a do hrnce vložíme opečené maso. Dusíme cca 2hod. pod pokličkou, poté jej z hrnce vyjmeme. Rozpustíme máslo, přidáme mouku a tuto směs postupně zašleháváme do hrnce s vývarem a zeleninou. Ochutíme převařeným octem, cukrem a citonovou šťávou. Vaříme přibližně půl hodiny a přidáváme smetanu. Ještě chvíli povaříme. Potom zeleninu scedíme přes hustý cedník. Dbáme na to, abychom protlačili co nejvíce zeleniny. Opět krátce povaříme a případně dochutíme. Podáváme s knedlíkem.