Staňte se našimi fanoušky na:

Svíčkova na smetaně podle Zdenka - bezlepková

Autor receptu: nikita066 (111 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Prošpikujeme maso a osolíme, opepříme, posypeme nastrouhanou očištěnou zeleninou, kořením, polijeme citronovou šťávou, lehce zastříkneme octem a polijeme rozpuštěným máslem. Necháme přes noc v lednici odležet. Druhý den maso podlijeme malým množstvím vody a dusíme v troubě pod poklicí doměkka. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření. Zeleninu se šťávou přelijeme do hrnce a pomalu přivedeme k varu. Zahustíme bezlepkovou moukou. Zalijeme smetanou ke šlehání a provaříme. Nakonec vše přecedíme, podle chuti dosolíme, okyselíme citronovou šťávou, octem nebo přisladíme. Maso nakrájíme na jednotlivé porce, vložíme ho zpět do omáčky a prohřejeme. Výborné s brusinkovým kompotem a houskovým knedlíkem. Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

nikita066 |7. května 2013
dobrou chuť Odpovědět
K.Vladka|3. března 2017
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!