Očištěnou svíčkovou odblaníme a protáhneme po vlákně na proužky nakrájenou slaninu, osolíme a opepříme. V hrnci rozpustíme tuk, vložíme svíčkovou a na všech stranách ji rychle opečeme. Pak k masu přidáme na plátky nakrájenou zeleninu a cibuli a na plotně pečeme bez podlévání tak dlouho, až se zelenina trochu osmaží, nesmí však zhnědnout. Pak přidáme koření, citrónovou kůru, podlijeme vývarem a šťávou, aby se maso příliš nevysušilo. Upečené maso vyjmeme, je - li na šťávě příliš mnoho mastnoty, sebereme jí část a zbylou šťávu se zeleninou zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a citrónovou šťávou a zavaříme. Nakonec omáčku procedíme, koření odstraníme, zeleninu prolisujeme, přidáme k omáčce, přilijeme smetanu a ještě krátce provaříme.