Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa a koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna odležet na 1 - 3 dny. Cibuli oloupeme a na oleji usmažíme do slabého zrůžovění.Cibuli v kastrolu shrneme na bok a naložené maso trochu opečeme ze všech stran. Poté přidáme zeleninu, podlijeme trochu nálevem a za občasného zamíchání a přilévání nálevu dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple. Zeleninu se šťávou vlijeme do hustého síta a zeleninu propasírujeme (nemixujeme!). V mléce rozmícháme mouku a základ omáčky zahustíme. Za stálého míchání povaříme a nakonec omáčku zjemníme smetanou. Podáváme s knedlíkem.