Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme a osmahneme na tuku. Do základu vložíme osolené hovězí maso a krátce ho v celku opečeme. Mírně ho podlijeme vodou nebo vývarem.K masu přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, oloupaný a opláchnutý citron nakrájený na plátky a zastříkneme octem.Nádobu přikryjeme poklicí a maso dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou, rozředíme teplou vodou,rozšleháme a zvolna vaříme za občasného míchání. Během varu přidáme mléko a nakonec smetanu.Omáčku rozmixujeme a dochutíme solí, octem, cukrem(lepší je rozpustit cukr na karamel)a krátce povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem, ozdobíme plátkem citronu, šlehačkou a brusinkami.