Domácího králíka (staženého a vyčištěného) protkneme slaninou a dáme do pekáče, který je dostatečně velký a vejde se do trouby.
Do hrnce ke králíkovi přidáme zeleninu, do sítka na čaj (nebo plátýnka) dáme koření: nové koření, bobkový list, celý pepř, tymián.
Zalijeme vodou, aby vše bylo ponořené a přidáme ocet, zaklopíme poklicí a dáme na 5-7 dní do chladna (lednice, studený špajz či sklep) odležet, proležet. Během dní maso v hrnci otáčíme.
Po uplynutí 5 - 7 dnů vyjmeme maso z láku, osušíme a zprudka opečeme na másle, aby se maso zatáhlo. Králíka dáme opět do pekáče se zeleninou a vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme pod poklicí doměkka 1/2 - 1 hodinu.
Pak vyndáme králíka z hrnce a maso buď naporcujeme nebo natrháme na kousky, koření vyjmeme z vývaru.
Vývar a zeleninu společně namixujeme do krémova a přivedeme k varu pak zahustíme kváskem (mouka, smetana, voda), použijeme jen část smetany.
Nakonec dochutíme hořčicí, cukrem, solí a přidáme maso.
Něco navíc:
Chuť musí byt víc sladká než kyselá. Příloha :kynutý knedlík,
houskový knedlík