Recept, jak zpracovat starý tvrdý salám a sýr z lednice. Nebo se vám někdy nestalo, že jste našli v lednici kousek tvrdého salámu? Tvrdý salám (ideálně Vysočina, Lovečák) nastrouháme na hrubo na struhadle. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubo na struhadle. Část tvrdého sýra nastrouháme na jemném struhadle. Do misky dáme nastrouhaný tvrdý salám, nastrouhaný tvrdý sýr (hrubý) v poměru cca 1:1, přidáme vajíčko a zamícháme. Vznikne těstíčko. Nastrouhaným tvrdým sýrem (jemný) zahustíme těstíčko do stavu, kdy se dá mazat na veku. Přidáme sůl a pepř dle chuti. Na veku (nebo nakrájený rohlík na kolečka) natíráme směs ze sýra a salámu. Na pánvičce rozpálíme olej na smažení. Tousty namazanou stranou osmažíme do zlatova, pak druhou stranu veky. Vyndáme na papír (aby se odsál olej). Podáváme teplé, ale jsou i dobré studené :) Pro děti a dámičky můžeme do toustu dát místo salámu namletou šunku :)