Staňte se našimi fanoušky na:

Sýrový chlebíček s hroznovým vínem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V hlubší míse vyšleháme z tvarohu a změklého másla nakrájeného na malé kousky nejlépe v mixéru hladký krém. Nivu nastrouháme nahrubo a spolu s petrželkou ji pečlivě vmícháme do krému. Náplň dochutíme vegetou a bílým pepřem. Dle potřeby ji také dosolíme. Formu vytřeme olejem a vyložíme větší částí plátků eidamu. Na dno rozložíme třetinu plátků šunky a naneseme polovinu sýrové náplně. Do náplně pak zatlačíme polovinu omytých a osušených kuliček vína. Náplň zakryjeme polovinou zbylého eidamu a druhou třetinou šunky. Do formy přidáme zbylou náplň a hroznové víno. Formu ještě překryjeme zbylými plátky sýra a šunky. Chlebíček necháme přes noc v chladu zatuhnout. Druhý den ho vyklopíme na větší talíř nebo mísu, ozdobíme mletou paprikou a ořechy a nakrájíme na plátky přiměřené šířky. Podáváme s tmavým pečivem jako předkrm nebo studené občerstvení.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!