Do mísy prosijeme obě mouky, přidáme droždí, sůl, přilijeme olej a víno, které má pokojovou teplotu, přidáme i rozšlehaná vejce. Nakonec přisypeme ementál a obrané lístečky ze snítek tymiánu. Dobře propracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme v klidu kynout 30 minut. Šunku nakrájíme na malinké kostičky a olivy bez pecek na kolečka. Po půl hodině oboje zapracujeme do těsta, těsto dobře prohněteme a vložíme do formy na chlebíček. Ve formě ještě necháme 45 minut kynout. Vykynuté těsto ve formě vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 45 - 50 minut. Upečený chleba opatrně vyklopíme z formy a necháme na mřížce vystydnout, pak teprve krájíme. Chlebík krásně voní sýrem, šunkou a olivami. Podáváme ho buď samotný jako přílohu třeba k zeleninovému salátu nebo ho mažeme nějakou jemnou pomazánkou, která nepřehluší chuť použitých surovin.