2 balíčky krájeného světlého chleba, 1 balíček krájeného tmavého chleba, 200g šunky, 300g plátkového eidamu, na ozdobu salám, okurka, paprika, rajče Tmavá pomazánka: 180g pomazánkového másla, 1 játrová paštika, lžíce másla, 1/2 cibule, sůl, pepř Bílá pomazánka. 130g tučného tvarohu, 2 lžíce másla, 1/2 cibule, 4 stroužky česneku, pepř, sůl, 180g pomazánkového másla, 100g taveného sýra Na dno formy podkládáme několik, kůrky zbavených, krajíců světlého chleba a chlebový korpus potřeme tmavou pomazánkou. Na pomazánku rozložíme plátky šunky a na ně chlebový korpus z tmavého chleba, na ten rozetřeme část bílé pomazánky. Na pomazánku rozdělíme plátky sýra a ty znovu potřeme menším množstvím bílé pomazánky na kterou dáme plátky šunky. To celé uzavřeme korpusem z bílého chleba a zbytek bílé pomazánky použijeme na potření vrchního korpusu a na dozdobení dortu (zdobíme stejným způsobem jako sladkým krémem). Nakonec dozdobíme měkkým či trvanlivým salámem, okurkou, paprikou nebo rajčetem a plátkovým sýrem.