Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Rozšleháme jablečný ocet s 2 lžičkami krupicového cukru, osolíme a opepříme, zálivkou přelijeme kolečka cibule a necháme si přes noc marinovat. Druhý den uvaříme vejce natvrdo, oloupeme, rozpůlíme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky a sýr nastrouháme nahrubo, žloutky najemno. Mrkev omyjeme, očistíme a nahrubo nastrouháme a restujeme 5-10 minut na oleji. Česnek oloupeme a prolisujeme. Do salátové mísy klademe vrstvu marinované cibule, tenkou vrstvu majonézy s jogurtem (půl na půl), vrstvu strouhaného bílku, majonézu, vrstvu strouhaného sýra, majonézu a strouhaný žloutek. Můžeme přidat i vrstvu sekanýczh vlašských ořechů. Necháme v chladničce rozležet a podáváme s pečivem.