Z taveného sýru a másla ušleháme pomazánku (můžeme dochutit solí a pepřem). Toustový chleba naskládáme vedle sebe např. do čtverce (2x2 ks). Pomažeme pomazánkovým máslem, poklademe salámem a přidáme další patro druhého chleba. Toto pomažeme sýrovou pomazánkou, salámem nebo šunkou. Postup opakujeme. Uděláme asi celkem 5 pater. Já dělám pokaždé jinak, dle momentální nálady (lze mazat i např. česnekovou pomazánkou, nebo třeba nějakou pikantní) Celou kostku pak ze všech stran pomažu mazáním (sýr nebo pomazánkové máslo), aby nám eidam pak na kostce držel. Plátky eidamu rozložím na pečící papír, aby se kraje malinko překrývaly a utvořil plát na překrytí chlebové kostky a dám na pár minutek do rozehřáté trouby. Opravdu jen na chvíli, aby vám sýr neztvrdl, ale jen změkl. Kraje po vytažení "zažehlím" válečkem na těsto a přenesu na kostku. Upravím kraje a odkrojím přesah u dna. S nerovnostmi si moc nemusíte dělat hlavu, překryjete je ozdobou ze zeleniny. Pak zdobím dle nálady a zručnosti. Doporučuji si najít např. na youtube videa, jak udělat kytičky ze šunky nebo ze zeleniny a podobně. Tučnáčky z fotky jsem dělala z černých oliv, balkánského sýra a mrkve, upevněné párátkem. I ostatní zeleninu upevňujeme párátkem a nebo zbylým pomazánkovým máslem. Hotové dáme do lednice vychladit. Je to skvělé např. pro chlapa jako variace klasického sladkého dortu a fantazii se meze nekladou :-)