Staňte se našimi fanoušky na:

Tajemství rolády

Autor receptu: Šuldeska (103 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso jemně naklepeme, posolíme a mírně popepříme. Můžeme použít i maso z krůtích nebo kuřecích prsíček. Necháme ho odležet v chladničce alespoň dvě hodiny. Směs na náplň závitků si připravíme takto: Nakrájíme cibulku nadrobno, zpěníme na trošce oleje. Jakmile zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou papriku a chvíli dusíme. Pak přidáme nadrobno nakrájená kachní játra a dusíme ještě asi pět minut pod poklicí za občasného zamíchání. Posolíme a nakonec vmícháme vejce do zhoustnutí. Směs necháme vychladnout. Masové plátky potřeme měkkým sýrem a hořčicí. Položíme na ně plátek šunky a nahoru vychlazenou směs s játry. Zavineme a zavážeme nití. Závitek obalíme ve strouhance a prudce ze všech stran osmažíme na oleji do mírně zlatavé barvy. Přidáme vývar a dusíme. Až se asi třetina vývaru vydusí, přidáme bílé víno a dále dusíme, až šťáva zhoustne. Závitek zbavíme nitě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |26. řijna 2014
1+++ Odpovědět
planeta |13. srpna 2013
u nás velmi oblíbené Odpovědět
petra.stefanova.7 |1. června 2013
recept vypadá zajímavě, ráda vyzkouším Odpovědět
ilona.plackova.5|23. srpna 2013
dala bych si Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!