Maso jemně naklepeme, posolíme a mírně popepříme. Můžeme použít i maso z krůtích nebo kuřecích prsíček. Necháme ho odležet v chladničce alespoň dvě hodiny. Směs na náplň závitků si připravíme takto: Nakrájíme cibulku nadrobno, zpěníme na trošce oleje. Jakmile zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou papriku a chvíli dusíme. Pak přidáme nadrobno nakrájená kachní játra a dusíme ještě asi pět minut pod poklicí za občasného zamíchání. Posolíme a nakonec vmícháme vejce do zhoustnutí. Směs necháme vychladnout. Masové plátky potřeme měkkým sýrem a hořčicí. Položíme na ně plátek šunky a nahoru vychlazenou směs s játry. Zavineme a zavážeme nití. Závitek obalíme ve strouhance a prudce ze všech stran osmažíme na oleji do mírně zlatavé barvy. Přidáme vývar a dusíme. Až se asi třetina vývaru vydusí, přidáme bílé víno a dále dusíme, až šťáva zhoustne. Závitek zbavíme nitě.